Регионална политика

Evropske integracije

ЕФЕКТИВНИТЕ ЈАВНИ ПОЛИТИКИ МОЖЕ ДА СЕ ИЗРАБОТАТ САМО СО ЗАЕДНИЧКА РАБОТА НА ДРЖАВНИТЕ ОРГАНИ, ОРГАНИЗАЦИИТЕ НА ГРАЃАНСКО ОПШТЕСТВО И НА НАУЧНИТЕ ЗАЕДНИЦИ


Преку проектот "Одржливо земјоделство за одржлив Балкан" ги поддржуваме надлежните државни органи да развијат политики во областа на одржливото земјоделство, заштитата на биодиверзитетот и благосостојбата на животните во Западниот Балкан.

Регионалната работна платформа е посветена на создавање на Рамка на регионалната политика за заштита на биодиверзитетот и благосостојбата на животните во земјоделското подрачје. Работната платформа се состои од надлежни институции, граѓански организации и претставници на научната заедница од Западниот Балкан, поддржана од истакнати европски експерти. Резултатите од истражувањето кое го спроведуваме 2017. и 2018. година ќе бидат основа за развој на Рамката на регионалната политика за заштита на биодиверзитетот и благосостојбата на животните во земјоделското подрачје.

Работните платформи можете да ги следите на овој сајт.Top
Warning: Use of undefined constant sr - assumed 'sr' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/orcars/public_html/sasb-eu.org/cms/template.php on line 750

Warning: Use of undefined constant en - assumed 'en' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/orcars/public_html/sasb-eu.org/cms/template.php on line 751

Warning: Use of undefined constant мк - assumed 'мк' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/orcars/public_html/sasb-eu.org/cms/template.php on line 752